понеділок, 16 березня 2015 р.







Перша допомога - це сукупність простих, доцільних дій, спрямованих на збереження здоров’я потерпілого. По-перше, якщо є потреба і можливість, треба вивести потерпілого з місця події. По-друге, оглянути стан потерпілого, зупинити кровотечу і обробити ці ділянки. Потім імобілізувати переломи і запобігти травматичному шокові.
При наданні першої долікарської допомоги треба керуватися такими принципами: правильність і доцільність; швидкість; продуманість, рішучість. спокій.
Той, хто надає першу допомогу, повинен знати: основні ознаки порушення життєво важливих функцій організму людини, загальні принципи надання долікарської допомоги та її прийомів щодо характеру отриманих потерпілим пошкоджень  .Для правильної організації надання першої медичної допомоги  у нашому класі були проведені практичні заняття. Провели їх працівники організації Червоного хреста. Ми вчились і разом з тим розуміли усю відповідальність кожного за життя іншої людини. Це складно, але потрібно не розгубитися і тоді можна спасти життя постраждалому.

Немає коментарів:

Дописати коментар